menu
Word Lid
Vlaams Belang stelt spitskandidaten voor in Puurs-Sint-Amands

Het Vlaams Belang in Puurs-Sint-Amands stelt vandaag zijn meest prominente kandidaten voor. Naast de reeds bekende naam van lijsttrekker Jorden Dewachter (29), gaat het om de 49-jarige Kristina Galestian op 2, de 53-jarige Marc Van Aken op 3 en de 28-jarige Jens Callaerts als lijstduwer.

Lijsttrekker Jorden Dewachter is zowel op lokaal als op nationaal niveau politiek actief, als fractiemedewerker in het federaal parlement. Daar behartigt hij de dossiers Buitenlandse Zaken en Defensie. Zijn voornaamste drijfveer in de lokale politiek is het behouden van de Vlaamse identiteit en het landelijke karakter van Puurs-Sint-Amands. “Ik wil dat de Puurs-Sint-Amandsenaren zich in deze mooie gemeente blijven herkennen”, zegt Dewachter, “De gevolgen van de massamigratie laten zich ook hier al voelen in meer overlast, onveiligheid en vervreemding. Dat wil ik een halt toeroepen.”

De 2de kandidaat, Kristina Galestian, is Armeens van origine en van beroep verantwoordelijke in een Delhaize-filiaal. “Als alle allochtonen zich zouden aanpassen aan hun gastland en er actief toe zouden bijdragen, was er nooit zo’n probleem als vandaag. Helaas is de realiteit anders.” Galestian wil zich onder meer toeleggen op sociale thema’s als uitkeringen en leeflonen.

Ruisbroekenaar en truckchauffeur Marc Van Aken verzorgt de 3de plaats. Marc is nauw verweven met het lokale verenigingsleven in de verschillende deelgemeenten en organiseerde reeds verschillende rommelmarkten. “Ik zou mij graag inzetten voor meer leefbaarheid, betere woongelegenheid en het stimuleren van evenementen in onze gemeente.”

Tot slot is er de lijstduwer, de 28-jarige thuisverpleger Jens Callaerts. Hij wil zorgen voor een beter welzijnsbeleid en een toegankelijkere en veiligere mobiliteit.

Verder is de lijst van het Vlaams Belang samengesteld uit kandidaten van alle deelgemeenten en van jong tot oud, van 18 tot 92 jaar en al wat ertussen ligt. "We gaan dan ook met alle vertrouwen deze kiesstrijd tegemoet", stelt lijststrekker Jorden Dewachter.

Op de foto van links naar rechts: Mark Van Aken, Jorden Dewachter, Kristina Galestian en Jens Callaerts

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF