menu
Word Lid
RUP Haverblok: college tracht het over de verkiezingen te tillen

In het binnengebied van Haverblok en omgeving werd door het bestuur een verkaveling voorzien, zodat ook dit, weliswaar ingesloten, openruimtegebied voor de bijl gaat. Dit tot ongenoegen van de omwonenden, die zich hier nu massaal tegen verzetten. Wij ondervroegen er in juni het bestuur over als volgt:

"Collega Van Camp heeft hier al een paar keer vragen over gesteld, maar we zouden daar opnieuw op willen terugkomen. Het is duidelijk dat er in Haverblok en omgeving, in Kalfort in ’t algemeen, absoluut geen draagvlak bestaat voor de verwezenlijking van het RUP Haverblok. Wij hebben in dat verband een tiental dagen geleden van een ijverige inwoner, die daarvan de kar trekt, opnieuw een herinneringsmail gekregen. De vraag is duidelijk om dat RUP stop te zetten en ongedaan te maken. Ik zou in mijn vraagstelling dan ook specifiek bij dat aspect willen stilstaan.

  1. Wat is de stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van dit RUP en kan dat in dat licht in feite nog worden stopgezet?
  2. Welke zijn de juridische mogelijkheden om dit RUP te herzien of zelfs helemaal ongedaan te maken? Of misschien moeten we het anders formuleren: wat zouden de juridische gevolgen kunnen zijn van een stopzetting van dit RUP?

In hoeverre is het huidige bestuur bereid tegemoet te komen aan het verzoek van de omwonenden om dat RUP naar de prullenmand te verwijzen?"

In zijn repliek deed de burgemeester vooral zijn best om rond de pot te draaien en vooral niet concreet te zijn. Hij had het vooral over studiewerk dat de nodige tijd vraagt. Het is daarmee duidelijk dat Van den Heuvel dit dossier over de gemeenteraadsverkiezingen wil tillen om daarna opnieuw zijn goesting te doen. Zo kennen we onze cd&v-pappenheimers!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF